• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

'Blanke Pogba' uitblinker bij winnend GVVV

VEENENDAAL Met een ontbloot bovenlijf kwam Mart de Jong de persruimte van zijn nieuwe club GVVV binnen. Samen met zijn ploeggenoten had hij zojuist met 2-1 gewonnen van Rijnsburgse Boys en met recht liep de middenvelder met de borst vooruit. De 'blanke Pogba' toonde opnieuw aan niet voor niets in de basis te staan en hij kan wel eens het nieuwe briljantje van de Veenendalers worden. ,,Zo'n speler heeft GVVV gemist", aldus trainer Niek Oosterlee na afloop .

 

Jeroen van der Veer

 

STOFZUIGEN Wat goed is komt snel en dat is bij De Jong niet anders. De 21-jarige speelde in het verleden voor NEC en De Graafschap en trapte vorig jaar bij DTS Ede tegen een bal omdat daar zijn vrienden speelden. GVVV plukte hem weg en vrijwel niemand hield er rekening mee dat de krachtpatser -die qua spel veel weg heeft van de Fransman Paul Pogba- een basisplek zou veroveren. Niet omdat hij de kwaliteiten niet had, maar vooral om het feit dat het middenveld van GVVV al jaren als een huis staat. 

Na een slok van zijn welverdiende drankje blikte De Jong terug op de 2-1 overwinning. Nadat hij de eerste competitiewedstrijd tegen De Treffers ook al in de basis stond, kon hij opnieuw op negentig minuten rekenen. Als box-to-box speler was hij samen met Roy Terschegget de baas op het middenveld. ,,Zo voelde het wel", bekende hij na afloop. ,,Roy wat meer aan de bal en aanvallend, terwijl ik lekker kon stofzuigen."

 

GEEN SLIDINGS Zichzelf wegcijferen en het team beter laten spelen; De Jong deed het zaterdag opnieuw. Overal op het veld was hij te bekennen en daarmee knapte hij flink wat vuil werk op. ,,Ik vind het heerlijk om in het duel te gaan. Veel mensen hadden niet veel van mij verwacht, omdat ik van een eersteklasser afkwam. Daar speelde ik om met vrienden te spelen, maar wil nu laten zien wat ik kan. Tot nu toe gaat dat volgens mij vrij aardig."

Op het hoogste amateurniveau staat De Jong daadwerkelijk zijn mannetje. Vooral zijn duelkracht viel in de smaak bij het Veenendaalse publiek en als hij de bal veroverde, deed hij er vervolgens ook nog eens wat goeds mee. ,,Maar", lacht hij. ,,Verwacht van mij geen slidings. Daar heb ik zo'n hekel aan. Daarnaast doe je dat alleen als je te laat bent en daarom moet je zorgen dat je daarvoor de bal al hebt."

 

LAATSTE SECONDE De bal had GVVV tegen Rijnsburgse Boys vaak. Het leverde ook grote mogelijkheden op, alleen wist spits Jeremy de Graaf tot twee keer toe een reusachtige kans niet te benutten. Pas na 65 minuten beloonde GVVV zichzelf, toen Robin Mulder op aangeven van Martin van Eck de 1-0 scoorde. 

In de eerste echte mogelijkheid maakte Rijnsburgse Boys al snel gelijk en leek het op 1-1 te eindigen. Daar dacht Caifano Latupeirissa echter anders over. Na een lange uittrap van Johan Jansen en een mispeer van Mulder, kon de invaller in de laatste seconde de winnende treffer produceren.

,,We hebben gekregen waar wij recht op hadden", sprak De Jong trots. ,,Nu moeten we dit doorzetten."