• Ted Walker

Beschamende avond voor VCV

VEENENDAAL De volleybalheren van VCV hebben een keiharde waarschuwing ontvangen van Webton Hengelo. In de eigen Sporthal West ging het met 0-3 onderuit en was het volgens de altijd zo positieve coach Hans Seubring beschamend om te zien hoe zijn spelers op het veld stonden. ,,We zijn met de staart tussen de benen naar de kleedkamer gegaan."

Jeroen van der Veer

Natuurlijk waren de bezoekers ervaren, hebben die spelers met veel eredivisiewedstrijden in de benen en is VCV piepjong, maar de nederlaag lag vooral aan de Veenendalers zelf. Seubring: ,,Juist als je weet dat de tegenstander beter is, kan je onbevangen spelen. Dan moet je vrij in je hoofd zijn en gewoon je ding doen. Dat deden wij alles behalve."

In de eerste set scoorde de thuisploeg slechts elf punten en in de tweede ging het iets beter. Toen liet de ploeg van Seubring soms wél zien dat het zeer talentvol is, maar in de derde set ging het opnieuw mis. Een walk-over volgde en al na een uur volleybal zat de wedstrijd er alweer op. 

,,Normaal ben ik altijd vrij rustig, maar na afloop heb ik in de kleedkamer wel duidelijk gezegd wat ik er van vond", aldus de coach. ,,Het was beschamend en de jongens moeten zich echt realiseren dat het anders moet. We gaven simpelweg niet thuis en kregen een dik pak slaag."