• Ted Walker

Bedreigingen en asociaal gedrag aan het adres van De Wolf

VEENENDAAL Na afloop van het duel tussen DOVO en Spakenburg verscheen John de Wolf niet op de persconferentie in het bussinesshome van DOVO en dat was niet zonder reden. In een uitzending van FOX Sports geeft de ex-trainer van GVVV aan dat hij deze week berichten kreeg over serieuze bedreigingen.

 

Jeroen van der Veer

 

,,Een aantal weken van te voren kreeg ik al app-berichten en mails namens DOVO dat er dreiging op die wedstrijd zat", aldus de trainer over het duel die zaterdagmiddag een 2-2 einduitslag had. ,,Dat zou komen vanuit GVVV en ik zou beveiligd moeten worden. Ik heb toen teruggestuurd dat ik er weinig mee kon."

Toen De Wolf voor de wedstrijd de spelersbus uitstapte, werd hij begeleid naar het sportcomplex. ,,Ik voelde mij net de Godfather", sprak hij lachend tijdens de uitzending van De Eretribune. ,,Dat is allemaal prima. Als er wat speelt, moet je daar op inspelen."

 

Terwijl hij veilig op het complex was, kreeg De Wolf volgens eigen zeggen negentig minuten lang dingen naar zijn hoofd geslingerd. ,,Als je als club dan zo voor de beveiliging bent, dan moet je zorgen dat dit soort gasten niet achter mijn dug-out kunnen staan. Die DOVO-supporters waren echt helemaal de weg kwijt. Alsof wij een soort vuilnisbak waren."

Dit was volgens De Wolf de reden dat hij zijn gezicht 's avonds niet liet zien op de persconferentie. ,,We hebben het over amateurvoetbal he. Het is echt belachelijk. Ik heb contact gehad met mensen bij GVVV en die wisten van geen enkele dreiging."

 

De voorzitter van DOVO, Jan Willem de Groot, kan zich niet vinden in de woorden van De Wolf. ,,Natuurlijk wordt er wel eens wat geroepen, maar ik heb zelf niets gehoord en heb ook niets vanuit het bestuur van Spakenburg erover gehoord. Wel ontvingen wij verhalen dat bepaalde personen rancuneus waren richting hem en dat hebben wij De Wolf voor de wedstrijd verteld. Dat is alles. Bij ons staat veiligheid op nummer één."