• Ted Walker

Bart Hulsbos stopt bij GVVV: 'Vers bloed is goed'

VEENENDAAL Aan het eind van dit voetbaljaar vertrekt Bart Hulsbos bij voetbalvereniging GVVV. De 35-jarige mandekker is bezig aan zijn negende seizoen en heeft besloten te stoppen met voetballen in Veenendaal. 

Jeroen van der Veer

Na lang twijfelen heeft Hulsbos, die tot op heden 251 duels voor GVVV speelde, de boodschap dinsdagavond aan de trainer en technische commissie verteld. ,,Lang over nagedacht, maar ben ervan overtuigd dat dit de beste keus is. Dus dat maakt de keuze dan juist heel makkelijk."

,,Ik twijfelde vorig jaar al of ik moest doorgaan", gaat Hulsbos verder. ,,Het voetbal kost nou eenmaal veel tijd, dat ten koste gaat van andere dingen in het leven. Ik begon dit jaar te merken dat ik er ook minder voldoening uit haalde dan andere jaren."

Zijn huidige liesblessure helpt hierbij niet. ,,Ik kan nu moeilijk inschatten of ik weer fit genoeg zou worden voor nog een seizoen. Ik denk ook dat het goed is voor GVVV dat er wat vernieuwing binnen deze groep komt. We zijn zo lang samen, daardoor is het steeds moeilijker om te ontwikkelen. Vers bloed zal goed zijn voor dit team."

Door de pijn in de lies kan het zomaar zijn dat Hulsbos zijn laatste minuten in het blauw van GVVV al heeft gespeeld. Alhoewel: ,,Gewoon met een handjevol pijnstillers de laatste wedstrijd spelen."