• (Archieffoto, augustus 2015).

    Picasa

'Attractief parcours voor de Arnhem-Veenendaal Classic 2016'

VEENENDAAL De profwielerklassieker Arnhem Veenendaal Classic start op vrijdag 19 augustus om 14.30 uur vanaf vanaf het Gele Rijdersplein in Arnhem. De finish ligt traditiegetrouw op de Kerkewijk in Veenendaal , waar de renners weer worden verwacht rond de klok van 19.30 uur.

De 31ste editie voert vanaf de start over een heuvelachtig parcours, met onder meer de Posbank, die maar liefst zesmaal wordt beklommen. Naast een mooie route door de omgeving van Arnhem, komt het publiek ook in Veenendaal ruimschoots aan haar trekken. De renners rijden tweemaal via de Hoofdstraat en de J.G. Sandbrinkstraat, waardoor het publiek zelfs vanaf de terrassen de renners voorbij kan zien komen.

Organisator Job van Schuppen is erg tevreden over het parcours: ,,Je mag wel zeggen dat het publiek dit jaar weer erg wordt verwend. Op veel aantrekkelijke plaatsen in het parcours komt het peloton meerdere keren voorbij. Naast het feit dat we de koers zwaar willen maken en zo de kans op een voorspelbare eindsprint willen verkleinen, is het natuurlijk ook belangrijk om het publiek te vermaken. Uiteindelijk organiseren we de koers voor hen."

TOURVERSIE 20 AUGUSTUS Nadat op vrijdag de echte profs aan het werk zijn geweest, kunnen de amateurs het zelf de dag erna proberen tijdens de Arnhem Veenendaal Tour Classic. Er is dit jaar een familietocht over 30 kilometer die ideaal is voor gezinnen. Daarnaast kunnen wielerliefhebbers kiezen uit een tocht over 100 of 150 kilometer.

Jan Markink, gedeputeerde Sport van de Provincie Gelderland is blij met zowel de profkoers als de toertocht: ,,Sport verbindt. Ik ben ervan overtuigd dat topevenementen als de Arnhem Veenendaal Classic mensen enthousiast maakt en stimuleert om zelf ook 'in de benen te komen'. Extra mooi is dat er dit jaar een samenwerking is met het Fonds Gehandicaptensport en de Arnhem Veenendaal Tour Classis. Per deelnemer gaat er namelijk een deel van het inschrijfgeld naar dit fonds. En natuurlijk kunnen mensen met een beperking ook meedoen aan dit mooie evenement."

Meer informatie is te vinden op de website www.arnhemveenendaalclassic.nl.