• Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker

Snelle tijden en tevreden gezichten bij druilerige Prattenburg Run

VEENENDAAL De Prattenburg Run, die afgelopen zaterdag plaatsvond op het Landgoed Prattenburg, kende een geslaagde dag. Onder toeziend oog van voornamelijk familie en vrienden liepen 192 atleten de 5 of 10 kilometer run of de 12,5 kilometer TrailRun. Dit gebeurde onder druilerige omstandigheden, waar ook nog eens flink wat regen aan vooraf was gegaan. Dit had als gevolg dat het parcours er uitdagend en zompig bij lag, waardoor menig deelnemer niet alleen nat werd van de regen, maar ook van de plassen of hetgeen de lopers los ploegden. Dit leidde tot een grote diversiteit aan gezichten, van grote glimlachen, geconcentreerde, tot licht verbeten gezichten.

Precies om tien uur gingen bij het startschot door wethouder Dylan Lochtenberg de trailrunners van start. Hen stond een prachtig uitdagend parcours voor de boeg. Dit jaar zat er zelfs een stukje jong dennenbos in het parcours waar de deelnemers zich tussen de anderhalve meter hoge boompjes heen moesten klauteren. Zestig bikkels hebben de route afgelegd waar bij Wiebe Westerterp zich de snelste mag noemen op dit onderdeel voor 2019.

KIDSRUN Tien minuten na de start van de trail stonden de tien deelnemer(tje)s voor de KidsRun te popelen bij de startboog voor dit 1,3 kilometer onderdeel. De kinderen zouden het eerste stuk van het parcours achter een getrainde hardloper aanlopen, om vervolgens het laatste stuk voluit richting de finish te kunnen lopen, dit om te voorkomen dat er kinderen op het park zouden verdwalen. Omdat een van de kinderen bang was van het startschot, schraapte de wethouder zijn keel en met een luidkeels aftellen en een vocaal startsein werd ook hier de spierspanning omgezet in snelheid en vertrok het kleine peloton onder de startboog. Een ruime zeven minuten later kwam een nog uiterst fris ogende Melissa van Keulen met de getrainde hardloper in haar kielzog als eerste over de finish. Een geslaagde eerste editie van de KidsRun. De organisatie hoopt volgend jaar op meer enthousiaste deelnemers. Deelname aan de KidsRun is gratis.

SNELLE TIJDEN Vijf voor half elf verzamelden zich de laatste overgebleven hardlopers bij de startboog voor vijf minuten warming-up. Geen passieve strekoefeningen, maar krachtige knieën optrekken en benen strekken om te eindigen met een dribbel zo snel als eenieder kon zag je zo hier en daar de eerste zweetdruppels al op het voorhoofd staan, iedereen was opgewarmd om te starten. Om precies half elf volgde de start van de 5 en 10 kilometer run. Met het startpistool weer in de hand en wat bemoedigende woorden, schoot de wethouder ook deze groep het bos in. Het was ook dit jaar weer een snelle groep, want na 19 minuten en 55 seconden melde de computer bij de finishboog dat Erik van Holland als eerste voor de afstand van 5 kilometer was binnen gekomen. Voor de 10 kilometer zette Martin Vermeer een knappe tijd op de klok van 37 minuten en 15 seconden.

DOEL Het doel van de PrattenburgRun is de deelnemers te laten genieten van het landgoed en om geld op te halen om de beleefbaarheid van het landgoed te vergroten. Om dat te bereiken betalen de deelnemers inschrijfgeld. Alle inschrijfgelden zijn bestemd voor een goed doel. De organisatiekosten worden volledig gesponsord. De bijna 2000 euro van deze zesde editie zullen worden benut voor een nieuw project: klimaatbestendig bos. 

CONTENT De organisatie van de Prattenburg Run was in de persoon van Gerard Nauta in ieder geval content met hoe de dag was verlopen. ,,Ik heb iedereen zien genieten, ook het druilerige weer geeft een run als dit door de bossen extra cachet." Als afsluiter was er speciaal voor de dertig vrijwilligers, zonder wie het niet mogelijk zou zijn om zo'n prachtige run te organiseren, in een smakelijke lunch voorzien als dank en een mooi gezamenlijk moment om het succes te vieren en
de ochtend af te sluiten.