• PrattenburgRun

Kidsrun nieuw bij PrattenburgRun

VEENENDAAL De PrattenburgRun heeft dit jaar ook een kidsrun. In het rondje van 1,3 kilometer lopen de kinderen door het monumentale park rond Kasteel Prattenburg. Verder zijn er dit jaar ook weer rondes van 5 en 10 kilometer en een trailrun van 12,5 kilometer. De PrattenburgRun wordt zaterdag 12 oktober gehouden.

De PrattenburgRun wordt georganiseerd door de Stichting Vrienden van Landgoed Prattenburg samen met drie Veenendaalse hardloopverenigingen: de Veenendaalse Atletiek Vereniging, Recreatie Lopers Veenendaal en Loopgroep Veenendaal. Het parcours gaat door de Prattenburgse Bossen en bestaat uit een uitdagend tracé over 5 kilometer. De deelnemers aan de 10 km lopen dit rondje 2 keer. Start en finish zijn bij het monumentale Kasteel Prattenburg.

DOEL Het doel van de PrattenburgRun is de deelnemers te laten genieten van het landgoed en om geld op te halen om de beleefbaarheid van het landgoed te vergroten. Om dat te bereiken betalen de deelnemers inschrijfgeld. Alle inschrijfgelden zijn bestemd voor een goed doel. De organisatiekosten worden volledig gesponsord. Het doel in 2014 was de aanleg van een rolstoelvriendelijk pad en in 2015 en 2016 is hardgelopen voor het beleefpad voor kinderen. In 2017 is een trimbaan op het landgoed gerealiseerd en met de opbrengst van 2018 zijn de trimbaan en het beleefpad verder uitgebreid. De opbrengsten van 2019 worden benut voor een nieuw project: klimaatbestendig bos.

PROGRAMMA Vanaf 09.15 uur is er inschrijving voor de laatkomers, betalen en ophalen van startnummers. Er is dan ook koffie en thee beschikbaar. Om 10.00 uur start de trailrun, om 10.10 gaat de kidsrun van start. De hardlopers voor de 5 en 10 kilometer starten om 10.15 uur met hun gezamenlijke warming-up en voor hen wordt om 10.30 uur het startschot gegeven door Vicky van Asch van Wijck. De prijsuitreiking is om 12.00 uur.

KOSTEN De kosten bij voorinschrijving tot uiterlijk 10 oktober 2019 bedragen 10 euro. Inschrijven na 10 oktober of bij de start kost 12,50 euro. Het inschrijfgeld dient contant te worden betaald op 12 oktober bij het afhalen van het startnummer. Kinderen tot 15 jaar lopen daarom gratis mee. Voor hun deelname draagt de stichting 5 euro per kind bij aan de uitbreiding van het beleefpad en het trimparcours.

Meer informatie op prattenburgrun.nl