• Erik van Leeuwen/Atletiekunie

Atleet Stuivenberg pakt Nederlands record met estafetteploeg

VEENENDAAL Atleet Maarten Stuivenberg heeft samen met zijn drie teamgenoten een record uit 1979 uit de boeken gelopen. Tijdens het EK voor landenteams in Frankrijk liep de inwoner van Veenendaal de 4x400 meter estafette en behaalde daarbij de tijd van 3.02.37. ,,Het is bijna niet te bevatten dat ik nu met deze drie gasten Nederlands Recordhouder ben."

 

Jeroen van der Veer

 

In Lille was de tijd echter niet goed genoeg voor de eerste plaatst. Deze ging naar Polen, die net iets sneller was dan de Hollanders. Toch kon dit de pret niet drukken, want Stuivenberg bewees in Lille met zijn ploeg op de goede weg te zijn. 

Bij de 4x400 meter begon de Veenendaler als eerste en alles verliep volgens plan. ,,Ik had een goed raceplan besproken met Liemarvin, op wie ik moest wisselen. Eerste 200m was precies hard genoeg en vanuit ontspanning. Laatste stuk kon ik heerlijk battlen tegen de Spanjaard die onderdoor kwam. Het was weer keihard stukgaan, zoals dat hoort op de 'vier'."

Langs de kant zag hij dat zijn teamgenoten ook doorpakten en het record van 3.03.18 aan diggelen liep. ,,Daarna was het gekkenhuis met de boys", glundert Stuivenberg.  

 

*Archieffoto