Arnhem Veenendaal Classic rijdt dwars door centrum Veenendaal

VEENENDAAL De profwielerklassieker Arnhem Veenendaal Classic start vrijdag 21 augustus net als vorig jaar vanuit het centrum van Arnhem. De finish ligt traditiegetrouw op de Kerkewijk in Veenendaal. De 30ste editie voert vanaf de start over een heuvelachtig parcours, met onder meer de Posbank, die maar liefst zesmaal wordt beklommen. Daarnaast trotseren de renners vier maal het Paardenveld en drie keer de Grebbeberg in Rhenen.

Het publiek komt ook in Veenendaal ruimschoots aan haar trekken. De renners rijden tweemaal via de Hoofdstraat en de J.G. Sandbrinkstraat, waardoor het publiek zelfs vanaf de terrassen de renners voorbij kan zien komen. Ook op de Kerkewijk zijn meerdere doorkomsten inclusief de finish.

Organisator Job van Schuppen is erg tevreden over het parcours: ,,Je mag wel zeggen dat het publiek dit jaar erg wordt verwend. Op veel aantrekkelijke plaatsen in het parcours komt het peloton meerdere keren voorbij. Naast het feit dat we de koers zwaar willen maken en zo de kans op een voorspelbare eindsprint willen verkleinen, is het natuurlijk ook belangrijk om het publiek te vermaken. Uiteindelijk organiseren we de koers voor hen. Vooral het deel dwars door het centrum van Veenendaal had wat voeten in aarde, maar mede dankzij de medewerking van de Gemeente Arnhem en Veenendaal en de politie is dit unieke parcours uiteindelijk mogelijk gemaakt.''

PROGRAMMA In het centrum van Veenendaal worden op vrijdag 21 augustus diverse evenementen georganiseerd rondom de koers. In de middag houdt Sportservice Veenendaal diverse sportieve activiteiten rondom de Kerkewijk en de Markt. Daarnaast is er weer de mogelijkheid tot 'Late Night Shopping', waarbij de winkels in het centrum van Veenendaal tot 23.00 uur zijn geopend. Op de Markt wordt in de avond tevens gezorgd voor muziek, hierover volgt later meer informatie.

De Arnhem Veenendaal Classic start op vrijdag 21 augustus om 15.00 uur vanuit het centrum van Arnhem (Marktplein bij de Eusebiuskerk) waar ook diverse activiteiten worden georganiseerd en eindigt rond 19.30 uur op de Kerkewijk in Veenendaal.