• Bas Czerwinski

Angst rijdt met Van Baarle mee in Tour (update)

VEENENDAAL (ANP) Wielrenner Dylan van Baarle is naar eigen zeggen dagelijks opgelucht als in de Tour de etappe zonder problemen is begonnen. ,,Om eerlijk te zijn, ben ik elke keer weer blij als we zijn gestart en we de stad uit zijn'', liet de coureur van Cannondale vrijdag voor de tijdrit weten.

,,Of ik bang ben? Zeker weten. Als je kijkt hoeveel mensen er donderdag alleen al in Montpellier waren bij de start. Dan schieten er soms echt wel van die gedachten door je hoofd. Het zal toch wel allemaal goed gaan?'' Volgens Van Baarle komt de terreur na de verwoestende aanslag donderdagavond in Nice steeds dichterbij, ook in het wielerpeloton. ,,Toch probeer ik er niet te veel bij stil te staan. In de Tour zit je ook in een soort flow, waardoor je minder meekrijgt van de andere gebeurtenissen in de wereld. Maar het is heel erg wat er in Nice is gebeurd.''

TIJDRIT De renners van de Tour reden vandaag een tijdrit over 37 kilometer. Die ging ondanks de gebeurtenissen van donderdagavond in Nice wel door, zij het op sobere wijze. Van Baarle deed 55.56 minuten over de rit en daarmee is hij 5.41 minuten langzamer dan de snelste op dit moment: Tom Dumoulin. Wilco Kelderman deed 54.72 minuten over de rit. En was 4:57 minuten langzamer dan de Dumoulin. Hij eindigde daardoor op de 45ste plek en staat daarmee op de 24ste plek in het Algemeen Klassement. Van Baarle staat op de 114ste plek in het Algemeen Klassement en finishde op de 59ste plek.