• Foto: Jeroen van der Veer

Anbeek wordt assistent bij SKF

VEENENDAAL Enkele maanden geleden kondigde ze haar afscheid bij SKF aan en door middel van een gelijkspel werd in haar laatste wedstrijd handhaving in de hoofdklasse veilig gespeeld. Toch bleek dit niet het definitieve afscheid bij de club, want volgend seizoen is Josina Anbeek wederom betrokken bij het eerste team. ,,Ik word assistent en ga persoonlijke trainingen geven."

 

Jeroen van der Veer

 

Door de beslissing van Anbeek, gebeurt wat iedereen eigenlijk al gedacht had. Sinds de aanvoerster bekend had gemaakt te stoppen, wisten veel korfballers al dat Anbeek niet zonder haar sport kon. ,,Toen de nieuwe hoofdtrainer mij benaderde, heb ik echter wel een tijdje moeten nadenken", zegt ze eerlijk. ,,Toch was er direct een goede klik en hebben we lang over onze ideeën gesproken. Deze bleken te matchen, waardoor ik na een paar weken nadenken besloten heb het toch te doen."

 

Hiermee blijft ze verbonden aan 'haar' SKF, maar heeft ze wel de vrijheid. ,,Op dinsdag geef ik de individuele training en op zaterdag zit ik bij de wedstrijd. Op deze manier heb ik niet alle verplichtingen die je hebt als selectiespeler en heb ik meer vrije tijd. Het gaat voor mij een mooie uitdaging worden, helemaal omdat ik het geweldig vind om spelers beter te maken."