• Jeroen Veens hoopt dat Van Grootveld doorschuift. ,,Kan ik laatste man. -

    BDUmedia

'Alain pakt mij wél aan...'

VEENENDAAL De 36-jarige Jeroen Veens draagt al jaren de aanvoerdersband bij Veenendaal en geeft een uniek inkijkje in de selectie.

Jeroen van der Veer

Hoe is jouw wedstrijdvoorbereiding? ,,Eerst een cappuccino op bed met een krantje erbij en dan nog even een wedstrijd kijken bij mijn zoon Luc."

Met welke ploeggenoot zou jij een perfecte vakantie kunnen hebben? ,,Met Rick van de Steeg, dan gaan we de hele maand januari naar een warm land. Onze ploeggenoten uitlachen dat zij in de kou en sneeuw aan het trainen zijn, terwijl ik Rick leer drinken."

Wie van jouw teamgenoten is het lievelingetje van de trainer? ,,Dat is 100% Sven van Asselt. Bij alles wat hij doet, kijkt hij even naar de trainer. Dat heeft hij overigens zelf niet eens door."

Wie is het meest ijdel? ,,Als Marco van Leeuwen anderhalf uur traint, zitten zijn haren nog steeds perfect. Kan ook niet anders met zoveel haarlak erin. Hij is volgens mij ook de enige die gebruik maakt van de spiegel."

Als jij een dag het leven mocht hebben van een ander, met welke speler wil je dan een dagje ruilen? ,,Dan kies ik voor Guido Prins. Hij heeft een super relaxed leven en maakt zich nergens zorgen om. Daarnaast zijn keepers toch altijd apart, ik wil dat wel eens een dag meemaken."

Wie heeft de leukste spelersvrouw? ,,De vriendin van Alfred van Doorn staat op een mooie tweede plaats… Marloes, mijn eigen vriendin, is toch echt wel de leukste."

Wie mag wel eens vaker een rondje geven? ,,Luuk van de Lustgraaf gaat op zaterdag vaak sushi eten met zijn vriendin en daarom is hij negen van de tien keer als eerste weg uit de kantine. Hij geeft zichzelf niet eens de kans om een rondje weg te geven..."

Wie is de grootste clown uit het team? ,,Wie naar onze wedstrijden komt kijken, ziet dat Arco van Elst de clown is. De trainer steelt anderhalf uur de show langs de lijn."
Als jij trainer was, welke wijziging zou je doorvoeren? ,,Ik zou Stephan van Grootveld doorschuiven. Ik vindt hem zo goed, dat ik hem nog belangrijker zou maken. Daarnaast kan ik dan lekker nog even laatste man spelen."

Wie is de dj in jullie team? Sem Bos is de beste dj in de kleedkamer. Hij draait een goede mix van oude en nieuwe nummers. Tijdens de derde helft is Tim Boogers dé dj; als er aardig wat bier inzit, draait hij ook wel prima."

Tegenover wie wil jij op de training niet staan? ,,Arian van Kranenburg, want die blijft maar lopen. Ook sta ik niet graag tegenover Alain van Asselt, die is zó fanatiek en fel. Hij is de enige die mij keihard aanpakt."

Wie krijgt niet jouw autosleutels? Mohammed Hassan Ali komt lopend naar de club, dus ik denk dat hij niet eens kan fietsen. Laat staan autorijden."

Wie is het meest actief in jullie app? ,,Vooral zaterdag op een wat later tijdstip is dat Mark de Haan. Dan appt hij zijn waarheden. Als ik 's morgens wakker wordt, weet ik wel weer hoe laat het met hem geworden is..."

Even vragen aan... is een sportrubriek van VeenendaalseKrant.nl. In de rubriek komen spelers van de diverse sportteams aan het woord. Ze geven antwoord op niet-alledaagse vragen en geven zo een inkijkje hoe het er aan toe gaat in hun team/selectie.