• Ted Walker

Aanwinst Kooy voegt ervaring toe aan VCV

VEENENDAAL In zijn debuutwedstrijd voor VCV heeft Bobby Kooy direct een goede indruk achtergelaten. De ervaren volleyballer heeft een verleden met coach Hans Seubring en doordat de twee laatst weer contact hadden, is de 27-jarige te bewonderen in Veenendaal. ,,Ik ken hem van vroeger en hij was gestopt", aldus Seubring. ,,Toen kreeg ik door dat hij naar Kesteren ging verhuizen en hebben we contact gehad. Het gevolg zag je zaterdag."

Jeroen van der Veer

Met de twintiger in de basisploeg pakte VCV zijn tweede overwinning van het seizoen. Met zijn eredivisie-ervaring moet Kooy zorgen voor rust en dit bracht hij zaterdag direct. ,,Je merkt aan alles dat hij veel ervaring heeft", aldus Seubring. ,,Hij mist nog wat ritme, maar dat komt wel."

NOOD BREEKT WET Mede daarom begon hij als libero en dat kwam doordat Jorna van Elst met een blessure aan de kant stond. Kooy kwam daardoor eerder binnen de lijnen, maar nood breekt ook in Veenendaal wetten. 

BUITENAANVALLER Toch zal Kooy gedurende het seizoen meer aan de zijkant gaan spelen. Als buitenaanvaller sloeg hij in het verleden de nodige punten binnen en dat zal hij in het shirt van VCV ongetwijfeld ook vaak doen.