• verlichting

Slimme verlichting: alle ins en outs

Slimme verlichting; de basis van iedere smarthome. Alle verlichting in je woning bedienen vanaf de bank, of zelfs vanaf het werk! Een smarthome wordt gezien als het huis van de toekomst. Alles in huis aangesloten op 1 netwerk, gemakkelijk te bedienen vanaf 1 apparaat. Slimme verlichting is hier een essentieel onderdeel van en wordt dan ook in allerlei varianten, maten en kleuren aangeboden. Een kijkje bij een lampen webshop kan je horizon al verbreden!

Wat is slimme verlichting

Vele huizen zijn al voorzien van een slimme thermostaat. Je weet wel, zo'n thermostaat waarbij je op afstand de verwarming aan kan zetten en zonder op te staan de temperatuur kan bepalen. Slimme verlichting werkt eigenlijk hetzelfde. Met een app of afstandsbediening bedien je alle lampen in je huis zonder van de bank af te komen!

Hoe werkt het

Alle lampen worden aangesloten op 1 draadloos netwerk. Door bijvoorbeeld verschillende lampen van hetzelfde merk aan te schaffen kun je een gemakkelijk bestuurbare lichtstructuur in je huis ontwikkelen. Alle lampen zijn dan bestuurbaar vanaf een app of gewoon met een afstandsbediening. Meer heb je niet nodig! Bekijk hier de EGLO connect collectie om een idee te krijgen van wat er allemaal mogelijk is.

Wat kun je ermee doen

Een huis gevuld met slimme verlichting is natuurlijk gewoon heel erg gemakkelijk. Je bediend zo alle verlichting om je heen met een paar drukken op de afstandsbediening of in de app. Maar behalve gemak biedt slimme verlichting nog veel meer opties. Zo kun je bijvoorbeeld verlichting kopen die verschillende kleurmogelijkheden heeft. Ideaal om de sfeer in huis helemaal naar eigen hand te zetten. Of je plafondlampen automatisch aan laten gaan wanneer je een ruimte binnenstapt, stoot je je tenen in ieder geval niet meer tegen die houten stoelpoot. Daarbij heeft die slimme verlichting ook nog eens beveiligingsvoordelen. Bewegingscensoren in voor- en achtertuin kunnen het ongewenste indringers behoorlijk ongemakkelijk maken.

Wat kost het

Slimme verlichting is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten en daardoor ook in verschillende prijsklassen. De prijzen variëren hierdoor natuurlijk behoorlijk. Van een kleine 30 euro voor een losse lamp tot een ruime 200 euro voor een volledig LED paneel. Begin eens met een standaard systeem en een aantal lampen van hetzelfde merk om te kijken hoe het je bevalt. Als je het slimme verlichtingsconcept dan helemaal onder de knie hebt kun je altijd nog uitbreiden!