Zo ziet onze toekomst eruit door cloud storage

01-10-2019, 08:33 |Van onze partner

De hostingaanbieder Strato schetst hoe onze toekomst eruit zal zien in een onlangs gepubliceerde toekomstvisie. Zij verwachten dat alle onderdelen van ons dagelijks leven over een jaar of 20 jaar met elkaar verbonden zullen zijn. Hieronder vind je meerdere scenario’s die volgens Strato in de toekomst heel normaal zullen zijn.
 

Het meten en doorgeven van medische gegevens
Elke nacht zal jouw smartwatch je vitale gegevens opmeten en die vergelijken met andere dagen. Het kan voorkomen dat het algoritme vindt dat je iets onrustiger slaapt dan normaal. Dit komt doordat je regelmatig hoest in je halfslaap. Het slimme polsbandje raadt je ‘s morgens aan om wat thee te zetten en te drinken, wat inmiddels natuurlijk ook gewoon van afstand kan. De smartwatch toont de samenvatting van de Health Check via een projectie op het plafond, waarin onder meer de REM-slaap, hartslag, bloeddruk en verkoudheidssymptomen worden getoond. Hierna vraagt het polsbandje of je de gegevens naar jouw dokter wilt sturen, zodat hij of zij kan meelezen en je kan informeren over je gezondheid.
 

Het reserveren bij een restaurant
Je vrouw komt morgen terug van haar zakenreis en je wilt haar verrassen met een speciaal diner. Je bespreekt dit met de eigenaar van het Italiaanse restaurant bij jou in de buurt. Natuurlijk doe je dit niet met een telefoon, maar met een slimme bril. Voordat je op de zijkant van de bril tikt om het gesprek te beëindigen vraagt de eigenaar nog of je zoals altijd vooraf wilt betalen in de cloud. Dit keer wil je dat niet, je betaalt morgen wel gewoon met je smartwatch. Dit doe je natuurlijk zodat je vrouw niet achter de verrassing komt, aangezien jullie een gemeenschappelijke rekening hebben. 
 

Het lopen van een nieuwe route
Je kiest ervoor om te voet te gaan in plaats van het nemen van de smartcar. Jouw smartglasses weten dat je dit gedeelte van de stad of het dorp niet zo goed kent. Daarom tonen ze automatisch de route die je moet lopen, zodat je niet verdwaald. Bovendien kun je tegelijkertijd nog even de wekelijke boodschappen doen door opdrachten in te
spreken in de microfoon. Tegelijkertijd kun je genieten van de omgeving, want je weet zeker dat je door jouw
slimme bril de goede route neemt. Vergeet niet te luisteren naar nummers van je favoriete afspeellijst in de cloud.