Bespaartips voor je verhuizing

10-10-2019, 13:31 |Van onze partner

Je hebt de knoop doorgehakt, je gaat verhuizen naar je droomhuis. Het kopen en helemaal naar wens maken van je nieuwe huis kost al snel flink wat geld. Daarom wil je niet teveel geld kwijt zijn aan de kosten van je verhuizing. Gelukkig is besparen op je verhuiskosten goed te doen aan de hand van deze slimme tips.
 

Zorg voor een goede planning
Bij een verhuizing loont het om vroeg te beginnen met plannen en regelen. Hierdoor voorkom je dat je in alle haast nog wat moet regelen. Een flinke tijd van tevoren liggen de meeste prijzen lager dan op korte termijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het inhuren van een verhuisbedrijf, het regelen van oppas voor je kinderen of huisdieren en het demonteren van meubels.

Verhuis op een doordeweekse dag
Het is popular om te verhuizen in het weekend en dit zorgt er ook voor dat de prijzen van verhuizers dan hoger liggen. Het is daarom het overwegen waard om op een doordeweekse dag te verhuizen. Zo bespaar je niet alleen op de kosten, maar verhuizers hebben ook meer beschikbaarheid op weekdagen.
 

Kies een verhuisbedrijf in de buurt

Elk verhuisbedrijf hanteert eigen prijzen. Door offertes op te vragen, kan het lijken alsof een verhuisbedrijf uit Utrecht voor jou voordeliger is dan een verhuizers in jouw stad Amsterdam. Toch is het altijd verstandiger om een verhuisbedrijf uit de buurt in te schakelen. Hierdoor bespaar je niet alleen op de voorrijkosten, maar ze zijn ook goed bekend met de omgeving en zelfs met de buurt waar je vandaan en naartoe verhuist.

Vervoer kleine spullen zelf
Het huren van een kleine verhuiswagen is goedkoper dan het huren van een groter exemplaar. Daarom is het de moeite waard om zelf de kleinere en lichtere spullen van je oude naar je nieuwe huis te vervoeren. Hier kan je ook makkelijk eerder dan de verhuisdatum mee beginnen. Neem bijvoorbeeld elke keer dat je naar je nieuwe huis gaat alvast wat dingen mee die je toch niet gebruikt.