• Zwembad De Vallei

Zwembad De Vallei scherpt rookbeleid aan

VEENENDAAL Zwembad De Vallei stelt per ingang van deze zomer een speciale rookzone in en beperkt hiermee het aantal plekken waar gerookt mag worden. Binnen in het zwembad en in de peuterhoek buiten mocht al niet worden gerookt, maar op de rest van de ligweide wel. Daar komt nu verandering in.

Het rookbeleid is na klachten van gasten onder de loep genomen. Uit een poll van het zwembad bleek dat maar liefst 78 procent voor een rookverbod is.

GOED VOORBEELD ,,Het zwembad moet een plezierige plek zijn voor alle gasten. Aangezien veel kinderen naar het zwembad komen, willen wij kinderen het goede voorbeeld geven dat roken niet vanzelfsprekend is. Verder zijn er gasten die last hebben van de rook van een ander. Met de aangewezen rookzone komen wij de rokers en niet-rokers tegemoet", aldus Frank Hafkamp, directeur van Sportservice Veenendaal.

De rookzone bevindt zich achter de buitenglijbaan, vanaf het hek tot de eerste paal van de elektriciteitsmast en weer tot het hek bij de Spoorlaan. De rest van het buitenterrein is rookvrij.