• 112Heuvelrug.nl
  • 112Heuvelrug.nl
  • 112Heuvelrug.nl

Zwaargewonde na een crash op de N233

VEENENDAAL Hulpdiensten werden in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 1.20 uur gealarmeerd voor een ernstig eenzijdig ongeval op de N233 – Rondweg-Oost.

De bestuurder van het voertuig, afkomstig uit Kootwijkerbroek, reed in de richting van de A12. Ter hoogte van de Wageningselaan raakte hij de rotonde, waardoor de auto werd gelanceerd. Het slachtoffer kwam met zijn voertuig achter de vangrail terecht en raakte bekneld. Medeweggebruikers verleenden samen met de ter plaatse gekomen agenten eerste hulp. De medische zorg werd door het ambulancepersoneel overgenomen, Ook werd, gezien de ernst van de verwondingen, een traumateam ingevlogen.

Na de reddingsoperatie werd het slachtoffer buiten de ambulance gestabiliseerd voor vervoer naar het UMC ziekenhuis in Utrecht. De trauma-arts reed mee met de ambulance.

Het tactisch verkeersteam van de politie doet onderzoek naar het ongeluk. De N233 was tijdelijk tussen de Wageningselaan en de rotonde ter hoogte van de Van Essenlaan en de Prins Clauslaan gesloten.