• BDUmedia

Zorgkrant over veranderingen in de zorg

VEENENDAAL De jaarlijkse Zorgkrant verschijnt deze week als bijlage bij deze krant. Voor de vijfde keer in successie besteedt BDUmedia, in samenwerking met Zorgbelang Inclusief, aandacht aan actuele ontwikkelingen in de zorg.

De voorgenomen transitie van zorgtaken (overheveling van taken van de landelijke overheid naar de gemeenten) was vijf jaar geleden aanleiding om het thema 'zorg' breed in de schijnwerpers te zetten.

In de vijfde editie wordt een eerste tussenbalans opgemaakt. BDU sprak onder anderen met staatssecretaris Paul Blokhuis en ombudsman Reinier van Zutphen.

Aaltje van Zweden, vrouw van der wereldberoemde violist/dirigent Jaap van Zweden, ging voor haar zoon op zoek naar nieuwe wegen om kinderen met een aandoening in het autistisch spectrum beter te laten functioneren.

Ook gingen we met drie burgemeesters uit de regio in gesprek in het kader van 'toegankelijkheid voor mensen met een beperking'. Utrechtse Heuvelrug, Haarlemmermeer en Geldermalsen nemen de uitvoering van een verdrag van de Verenigde Naties op dat gebied uiterst serieus.

De Zorgkrant is te lezen in de papieren krant of in de online e-paper.