• Koopmans Bouw
  • Koopmans Bouw
  • Koopmans Bouw

Zonnepaneel markeert hoogste punt nieuwbouw Castor

VEENENDAAL De gemeente Veenendaal, Syntrus Achmea Real Estate & Finance en TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep vierden donderdagmiddag het bereiken van het hoogste punt van de 66 vrije sector huurwoningen aan de Castor in Veenendaal.

Onder het toeziend oog van de betrokken relaties en bouwplaatsmedewerkers verrichtten wethouder Arianne Hollander, Bart Visscher (ontwikkelingsmanager Syntrus Achmea RE&F) en Hans Smit (directievoorzitter Koopmans Bouwgroep) de officiële handeling. Smit en Visscher plaatsten een zonnepaneel op het dak van één van de woningen. Op dat moment schoot de wethouder vanaf de grond een aantal confetti-slierten de lucht in. Aansluitend ging de vlag in top, waarmee het hoogste punt werd gemarkeerd.

KORTE BOUWTIJD Koopmans realiseert aan de Castor in Veenendaal 66 woningen volgens haar eigen woonconcept en de eisen van Syntrus Achmea RE&F. Kenmerkend voor deze conceptwoningen zijn de diverse varianten in indelingen en gevelvariaties die in korte tijd worden gebouwd. In november vorig jaar is de sloop van het voormalige kantoor en bedrijfsgebouwen van de Koninklijke Ginkel Groep gestart en de grond bouwrijp gemaakt, waarna in januari de bouw daadwerkelijk kon starten. De eerste opleveringen staan gepland in juli van dit jaar en in de november levert Koopmans de laatste woningen op.

VRIJE SECTOR HUURWONINGEN Het project omvat 66 vrije sector huurwoningen met een woonoppervlakte van circa 117 m2. Alle woningen krijgen een moderne keuken en badkamer. Voor de bewoners van 56 woningen is in het openbaar gebied minimaal één parkeerplaats beschikbaar. De overige 10 woningen hebben een parkeerplaats op eigen terrein met een carport. De energiezuinige woningen krijgen zonnepanelen op het dak, waardoor de woonlasten voor de huurders een stuk lager zijn.

Hollander: ,,De gemeente Veenendaal is verheugd dat met deze vrije sector huurwoningen een belangrijk onderdeel van de woonvisie wordt gerealiseerd en dat er aandacht wordt besteed aan duurzaamheid door onder meer duurzame energieopwekking.''

De verhuur van de woningen, die naar verwachting in mei van start gaat, loopt via Syntrus Achmea RE&F. Meer informatie over de verhuur en inschrijven op www.hurenincastor.nl.