• ANP BAS CZERWINSKI

Zes tourploegen aan de start in Veenendaal-Veenendaal Classic

VEENENDAAL Vier ploegen uit de hoogste divisie van het wielrennen, de WorldTour, starten vrijdag in de wielerklassieker Veenendaal-Veenendaal. Het Nederlandse Team LottoNL-Jumbo, het Belgische Lotto-Soudal, Orica-Scott uit Australie

en Cannondale-Drapac uit Amerika, de ploeg met thuisrijder Dylan van Baarle, zijn te zien in Veenendaal.

Naast de vier grootste ploegen staat ook de top van de pro-continenetale ploegen aan de start. Natuurlijk mag het Nederlande Roompot - Nederlandse Loterij niet ontbreken. Naast de geheel Nederlandse ploeg staan ook de sterke ploegen van Wanty Groupe Gobert en Fortuneo Oscaro aan de start. Deze twee ploegen lieten ons tijdens de Tour zien dat ze erg aanvalslustig zijn.

Ook de Belgische ploegen Veranda's Willems-Crelan, WB Veranclassic Aqua Protect en Sport Vlaanderen-Baloise staan als procontinentale ploegen aan de start.

Naast de professionele ploegen krijgen ook de talenten van morgen een kans. Dit jaar staan alle Nederlandse Continentale (Opleidings) ploegen aan de start van de Veenendaal Veenendaal Classic. SEG Racing Academy, Metec TKH, Monkey Town, Destil - Jo Piels, Delta Cycling Rotterdam en het Baby Dump Cycling Team gaan er alles aan doen om zich te laten zien. Naast deze Nederlandse ploegen staat ook het Ierse An Post Chain Reaction, het Duitse Rad-Net Rose en Sunweb Development Team, het Deense Team VéloCONCEPT en het Noors Team Coop als continentale ploegen aan de start.

De ploegen zijn op dit moment druk bezig met het maken van hun selecties. Bekijk de site voor de meest actuele deelnemerslijst. Op de voorlopige startlijst prijken de namen van Veenendaler Dylan van Baarle en de gebroeders Ariesen uit Rhenen en Jan-Willem van Schip uit Wageningen. Naast de lokale favorieten staat onder anderen de winnaar van Parijs-Roubaix Mathew Hayman en de winnaar van de Giro-tijdrit Jos van Emden aan het vertrek. Of zij kans maken in de sprint op de Kerkewijk is nog maar de vraag. Topsprinters Moreno Hofland, Wouter Wippert, Coen Vermeltfoort, Fabio Jakobsen en Arvid de Kleijn zijn klaar om de koers in een sprint te beslissen.