• De Lampegiet
  • De Lampegiet

Zangeres Maan op Proef Cultuur

VEENENDAAL De tweede editie van Proef Cultuur wordt zaterdag 16 september op grootse wijze geopend door Peppa Pig en afgesloten door zangeres Maan. Maar naast deze twee acts is er nog veel meer te beleven.

En dat zijn niet de minsten. Op het podium aan het Stadsstrand opent om 13:00 uur namelijk Peppa Pig, bekend van de gelijknamige tv-serie op Nickelodeon, Proef Cultuur met een spetterend optreden. Na afloop is er nog een meet & greet bij de kraam van Theater De Lampegiet met het leukste varkentje van Nederland. Zangeres Maan, bekend van The Voice Of Holland, sluit Proef Cultuur om 16:30 af op datzelfde podium.

PODIUMPROGRAMMA Maar dat is nog lang niet alles. Zo zijn er maar liefst vier podia op het festivalterrein met een diverse line-up van professioneel en lokaal talent. Op de drie buitenpodia zijn verschillende Veenendaalse leerlingen van muziek- en dansscholen te zien.

Zo presenteren Argos Dance, Scheepjeswolharmonie, De Muzen, Popkoor All4Fun, Angels Gym en vele anderen zich. In Spectrum presenteert Theater De Lampegiet diverse previews van artiesten en voorstellingen. Vanaf 15:00 uur presenteert het Filmhuis in Spectrum het Go Short International Film Festival, met 5 korte films die gemaakt zijn in 2016.

OPENLUCHTBIOSCOOP Het Filmhuis draait ook op avonduren een film 'What We Did On Our Holiday'. Deze komedie draait vanaf 20:30 uur in de openluchtbioscoop op het Stadsstrand. In deze Britse komedie vertrekken Doug, Abi en hun drie excentrieke kinderen naar de Schotse hooglanden om opa's verjaardag te vieren. Wat een gezellig familieweekend moest worden, loopt uit op een kleine ramp als Doug en Abi krampachtig proberen hun op handen zijnde scheiding verborgen te houden.

CULTUURBAZAAR Tijdens Proef Cultuur organiseert Theater De Lampegiet tevens het programmaonderdeel De Cultuurbazaar, een markt vol kraampjes waar amateurkunstverenigingen, dansscholen en creatieve ondernemers zich presenteren.

In de centrale hal van De Cultuurfabriek vindt een Virtual Reality demonstratie plaats. Het VR Learning Lab verzorgt Virtual Reality demonstraties met de Oculus Rift, Gear VR en allerlei andere gadgets. In de foyer van Spectrum organiseert De Muzen allerlei leuke workshops voor jong en oud. Zo is er een Braziliaanse percussieworkshop, de Muziekfabriek en een cursus harp spelen.

In Museum Veenendaal is er een speciale kinderworkshop en op het Kees Stipplein kunnen geïnteresseerden een kunstwerk maken met behulp van Action Painting technieken.

Meer informatie en tijden zijn te vinden op www.proefcultuurveenendaal.nl.