Zaal te klein voor bijeenkomsten historische vereniging

VEENENDAAL De bijeenkomsten die de Historische Vereniging Oud Veenendaal (HVOV) viermaal per jaar houdt, worden zo goed bezocht dat de zaal van verpleeghuis De Meent te klein is geworden. Daarom worden de bijeenkomsten in het vervolg gehouden in gebouw Eltheto aan de Fluitersstraat. Te beginnen op donderdag 26 maart om 19.45 uur. Dan houdt voormalig huisarts en medeoprichter van de vereniging Cees van Grootheest een voordracht over historische plattegronden.

Komend najaar wordt het 30-jarig bestaan van de vereniging gevierd. Bij die gelegenheid wordt een boek gepresenteerd over een van de belangrijkste straten van Veenendaal, de Kerkewijk. Het is geschreven door oud-wethouder Jaap Pilon, die zelf aan de Kerkewijk woont.

De HVOV telt achthonderd leden. ,,Er zijn lokaal weinig verenigingen die zo veel leden hebben", zegt voorzitter Bert van den Bos. De bijeenkomsten worden gemiddeld bezocht door 80 tot 150 leden en andere belangstellenden. ,,De vereniging leeft", aldus Van den Bos. Hij verwijst naar de actieve werkgroepen binnen de vereniging, op het gebied van oorlogsgraven, monumenten en documentatie en de deelname aan het Comité Open Monumentendag, dat dit jaar weer aan de slag kan.

,,De werkgroepen houden zich bezig met rondleidingen op de algemene begraafplaats op 4 en 5 mei (dit jaar met een bijzonder accent omdat een tijdelijk ereveld wordt gerealiseerd voor iedereen die in de Tweede Wereldoorlog omgekomen is en iets met Veenendaal had), onderzoek naar en instandhouding van (soms verdwenen) monumenten (zo wordt nu onderzoek gedaan naar het kerkje in de Zandstraat) en in het documentatiecentrum wordt door een groep vrijwilligers gewerkt aan een archief van belangrijke documenten, foto's en filmmateriaal uit de historie van Veenendaal."

Nadere informatie www.oudveenendaal.nl