• Facebook

Woningen en zorghotel op landgoed Prattenburg

VEENENDAAL Het zogeheten Inpassingsplan Landgoed Prattenburg is afgelopen woensdag overhandigd aan de eigenaar van het landgoed. Met het inpassingsplan wordt het landgoed in staat gesteld enkele woningen en een (zorg)hotel te ontwikkelen, ,,om het landgoed duurzaam in stand te kunnen houden", meldt de Veenendaalse burgemeester Kolff op zijn Facebookpagina.

De familie Van Asch van Wijck, eigenaar van het landgoed, is blij met deze mijlpaal. ,,Voor ons is steeds het uitgangspunt geweest dat we het landgoed levenskrachtig willen doorgeven, in het belang van ons allen."

VITAAL Het inpassingsplan werd, samen met de burgemeesters van Rhenen en Veenendaal, overhandigd door gedeputeerde Pim van den Berg aan de eigenaar van het landgoed. Bij de overhandiging sprak de gedeputeerde de wens uit dat het landgoed nog vele generaties ,,vitaal en robuust mag blijven", zodat ook de kinderen van zijn kleinkinderen ervan zullen kunnen genieten.

LANDGOED Prattenburg is één van de grootste particuliere landgoederen van Utrecht: het heeft ruim 400 ha bos- en natuurgebied in eigendom en beheer, dat vrij toegankelijk is voor bezoekers en recreanten.