• Archieffoto ter illustratie

    Landjepik

Winkelstad Veenendaal wordt nieuwe coördinator stadsstrand

VEENENDAAL Het stadsstrand blijft ook deze zomer een ontmoetingsplek in Veenendaal met diverse activiteiten en evenementen voor jong en oud. Winkelstad Veenendaal neemt van woensdag 1 mei tot zondag 1 september 2019 de coördinatie van het stadsstrand op zich. René Keulers wordt de coördinator.

Landjepik organiseerde de activiteiten op het stadsstrand enkele jaren onder coördinatie van Sanne Heymann. Hier stopten zij mee in 2018.

COÖRDINATIE Winkelstad Veenendaal neemt nu het coördinatie-stokje over, inclusief activiteitenvergunning. René Keulers buigt zich in opdracht van Winkelstad Veenendaal dit seizoen over de activiteitenplanning, het beheer en de promotie van het stadsstrand. Organisatoren van evenementen en activiteiten kunnen een verzoek bij hem indienen.

TREKPLEISTER Wethouder Dylan Lochtenberg: ,,Het is ontzettend fijn dat er een partij is die de coördinatie van het stadsstrand op zich neemt. Hiermee blijft gewaarborgd dat de trekpleister in hartje centrum ook dit jaar weer een plek voor ontmoeting is met diverse activiteiten."

ZOMERKLAAR Het stadsstrand is inmiddels al zomerklaar gemaakt. Zo zijn de speeltoestellen teruggeplaatst en zijn er betonplaten omgelegd om het terrein ook dit seizoen weer optimaal te kunnen benutten. ,,Kinderen kunnen naar hartenlust op het stadsstrand spelen en het terrein is klaar voor zomerse activiteiten en evenementen."

STADSPAVILJOEN Na het activiteitenseizoen starten de voorbereidingen voor het opnieuw inrichten van het gebied. Ontwikkelaar Ingenious Vastgoed gaat aan de slag met voorbereidingen voor de bouw van het stadspaviljoen en de realisatie van het nieuwe stadsstrand.