• Alert CrossMedia

Winkelstad Veenendaal: Geen koopzondag op 30 april

VEENENDAAL Er komt geen koopzondag in Veenendaal op 30 april. Dat verklaren Winkelstad Veenendaal en de gemeente Veenendaal vrijdagavond in een gezamenlijke persverklaring. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat er op 30 april wel een koopzondag zou zijn, maar door 'mazen in de wet' gaat dit nu toch niet door.

Vrijdagochtend werd bekend dat de Veenendaalse gemeenteraad zich woensdag gaat buigen over de kwestie. Er was dit jaar één koopzondag geweest, eind maart. Die was, evenals de vorige koopzondagen vorig jaar, goed bezocht. Normaal gesproken zouden er nog vijf koopzondagen overblijven. Maar de SGP attendeerde het college erop dat de koopzondagen gerelateerd zijn aan evenementen, eveneens een zestal jaarlijks, en dat onlangs de kermis één week in Veenendaal is geweest, inclusief twee weekenden. Volgens deze gedachtegang zijn daarmee twee koopzondagen achter de rug. Het college heeft dit overgenomen en de Stichting Winkelstad Veenendaal per mail laten weten dat het aantal koopzondagen geminimaliseerd is.

Naar nu blijkt had Winkelstad Veenendaal nog geen vergunning aangevraagd voor zondag 30 april en de kans lijkt na het collegebesluit klein dat dit vergunning er komt. ,,De gemeente is van mening dat de twee zondagen van de kermis 2 vergunde zondagen zijn en dat er daarom nog 4 koopzondagen in 2017 resteren. Winkelstad Veenendaal betreurt dit, maar gaat hiermee akkoord'', valt in de verklaring te lezen. ,,Omdat de vergunning voor zondag 30 april nog niet was aangevraagd, heeft Winkelstad Veenendaal besloten deze koopzondag te laten vervallen. De gemeente en Winkelstad Veenendaal maken afspraken met elkaar om misverstanden in de toekomst te voorkomen.''

Label:

Koopzondag