• 5530047_22winkelcentrumellekootveenendaalwest.jpg

    Archief BDUmedia

'Kwaliteitsslag De Ellekoot komt zeker niet te vroeg'

VEENENDAAL Een goed lopend winkelcentrum met een gevarieerd aanbod, maar wel verouderd. Daar zijn zowel de winkeliers als de gemeente en eigenaar Sweco vastgoed het over eens. Daarom krijgt winkelcentrum De Ellekoot vanaf volgend jaar een nieuwe jas.

Gerard van Wijk

Twee jaar later moeten de winkelpuien vernieuwd zijn, supermarkt Albert Heijn uitgebreid, het laden en lossen en het (fiets)parkeren verbeterd en het vernieuwen en waar mogelijk vergroenen van de openbare ruimte. De winkeliers zijn ,,er heel erg blij mee", zegt Bas Bos, voorzitter van de winkeliersvereniging De Ellekoot.

HOOG TIJD Het speelt al jaren, zegt Bas Bos over de komende renovatie van het uit de jaren tachtig daterende winkelcentrum De Ellekoot. Keurslager Jan van Leeuwen kan erover meepraten. ,,Ik werk hier nu vijftien jaar en al die jaren hebben we het gehad over een noodzakelijke renovatie. Het is hoog tijd, het is gedateerd. Dat zie je, daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben."

KOELKAST Een groot deel van het plan betreft de openbare ruimte en daar gaat de gemeente over. ,,In de crisisjaren is het plan in de koelkast gegaan, er was geen geld voor. Nu is er door het college een creatieve oplossing gevonden, gaan we aan de slag en daar zijn we blij mee."

In Veenendaal-West wonen circa 20.000 mensen, voor wie het winkelcentrum van belang is. ,,We gaan een kwaliteitsslag maken en die komt zeker niet te vroeg", weet Bos.

GARANDEREN Wethouder Engbert Stroobosscher is blij de opknapbeurt met de eigenaar van het winkelcentrum te kunnen uitvoeren. Het gaat er volgens hem om te kunnen garanderen dat in Veenendaal-West een toekomstbestendig en goed functionerend winkelcentrum blijft bestaan. ,,Qua sfeer en beleving sluit De Ellekoot nu niet meer aan op de huidige tijd en eisen van de consument." De winkeliers wijzen er op dat er veel aandacht is voor de winkels in het centrumgebied en ook de ontwikkelingen in Veenendaal-Oost en dat vinden zij terecht, maar dan mag ook Veenendaal-West wel eens in de schijnwerpers worden gezet.

RENOVATIE De gemeenteraad krijgt volgende maand een voorstel om 739.000 euro beschikbaar te stellen voor de renovatie. Een deel van de kosten worden betaald door de eigenaar van het winkelcentrum voor het opknappen van de gebouwen.

De directe omgeving wordt binnenkort uitgenodigd voor een informatieavond en kan suggesties aandragen ter verbetering van de plannen.