• Archief BDUmedia

Facelift voor winkelcentrum De Ellekoot

VEENENDAAL Om een toekomstbestendig en goed functionerend winkelcentrum voor Veenendaal-West te kunnen garanderen, krijgt De Ellekoot een facelift. In oktober wordt de gemeenteraad gevraagd een bedrag van 739.000 euro beschikbaar te stellen voor de renovatie van het winkelcentrum.

Een deel van de kosten worden betaald door de eigenaar van het winkelcentrum voor de renovatie van de gebouwen. De gemeente pakt de renovatie van het openbaar gebied op. Wethouder Engbert Stroobosscher is blij met de plannen voor De Ellekoot: ,,Mooi om dit samen met de eigenaar van het winkelcentrum te gaan doen." Naar verwachting is het winkelcentrum in 2022 in een nieuw jasje gestoken.

KNELPUNTEN De Ellekoot sluit qua sfeer en beleving niet meer aan op de huidige tijd en eisen van de consument. Ook kent het centrum een aantal knelpunten die aandacht behoeven. Samen met de eigenaar van De Ellekoot gaat de gemeente Veenendaal daarom aan de slag met de renovatie van het wijkwinkelcentrum. Het plan omvat de vernieuwing van de winkelpuien, de uitbreiding van de supermarkt, het verbeteren van het laden- en lossen, het optimaliseren van het (fiets)parkeren en het vernieuwen en waar mogelijk vergroenen van de openbare ruimte.

PARTICIPATIE De directe omgeving wordt binnenkort uitgenodigd voor een informatieavond waarin de conceptplannen getoond en toegelicht worden. Buurtbewoners hebben deze avond de mogelijkheid suggesties aan te dragen ter verbetering van de plannen. Op basis hiervan wordt een definitief plan ontwikkeld en de benodigde vergunningen aangevraagd. Naar verwachting start de renovatie in 2020 en is deze in 2022 afgerond.