• Aart Aalbers

Begin volgend jaar gesprek over toekomst binnenstad

VEENENDAAL Het college wil in januari of februari met de gemeenteraad in gesprek over de toekomst van de Veenendaalse binnenstad. Bij behandeling van de kadernota eerder dit jaar vroeg de raad het college om alternatieven te onderzoeken om meer winkelend publiek naar de binnenstad te trekken. Het college wijst op de uitvoering van het programma vitale winkelstad, in overleg met de Stichting Winkelstad en andere stakeholders.

,,Voor wat betreft de binnenstad zien wij nieuwe kansen en uitdagingen op ons afkomen", aldus het college. ,,Daarom willen wij vroegtijdig met de raad van gedachten wisselen over de toekomst van de binnenstad. Wat is nodig om de binnenstad ook in de toekomst vitaal te houden?"

Acties om meer winkelend publiek aan te trekken zijn 'Zomer in Veenendaal', waarbij activiteiten gebundeld worden in één programma. ,,Veel Veenendalers zijn een aanzienlijk deel van de zomer gewoon in Veenendaal en de campings in de regio zitten vol met vakantiegangers."

,,Bij Hollands Next Topmodel Fandag van RTL konden fans modellen ontmoeten. Met een modeshow in de Bernard van Kreelpoort waar honderden jongeren op af kwamen. Black Friday is een steeds groter fenomeen. Voor het eerst wordt dit jaar 'Winter in Veenendaal' georganiseerd, met tal van activiteiten."