• Politie Veenendaal

Winkeldief op heterdaad aangehouden dankzij alerte melder

VEENENDAAL De politie Veenendaal heeft een winkeldief op heterdaad aan kunnen houden dankzij alerte melders die achter de dief aan gingen.

Rond 14.15 uur kreeg de politie de melding dat er bij een winkel in de Hoofdstraat een winkeldiefstal had plaatsgevonden. Daarbij werd doorgegeven dat men nog achter de verdachte aan zat. ,,Door met meerdere eenheden van verschillende kanten aan te rijden, konden we de pakkans vergroten. Ter plaatse kon de verdachte worden aangehouden en nu wordt een dossier opgemaakt."

Ook hier bleek weer dat een alerte en duidelijke melding het succes van aanhouden vergroot, meldt de politie. Doordat de verdachte zich door het centrum verplaatste, maar de melder 'zicht hield' op de dader en de locatie telefonisch bleef doorgeven, konden de agenten direct naar de juiste locatie komen. ,,De aanhouding vond plaats ter hoogte van de H&M, maar deze winkel had er verder niets mee te maken. Resultaat; verdachte aangehouden en buit terug naar de winkel. Al met al een mooie actie!"