• Shu Qiang

Wie gaat mee de panda's halen? Bieden vanaf 5100 euro

RHENEN Ouwehands Dierenpark in Rhenen maakt het met een veiling mogelijk voor de hoogste bieder om de reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya in China te ontmoeten en naar Nederland te brengen. Maar daar hangt wel een prijskaartje aan. Bieden kan vanaf 5100 euro en tot donderdag 30 maart.

De bieder mag op zondag 9 april meevliegen met een speciale KLM vlucht naar China om de reuzenpanda's op te halen. Op woensdag 12 april vliegt de hoogste bieder samen met de panda's weer terug naar Nederland. Bieden kan via www.pandagala.nl/veiling. De opbrengst van deze veiling gaat geheel naar het gezamenlijk project van Ouwehands Dierenpark en het Wereld Natuur Fonds (WNF) ten behoeve van bescherming van de reuzenpanda's in het wild.

Om de komst van de reuzenpanda's te vieren, houden het Wereld Natuur Fonds en Ouwehands Dierenpark ook het Panda Gala. Op 9 juni kunnen panda's Xing Ya en Wu Wen gezien wordens tijdens het gala in Ouwehands Dierenpark. Hiervoor worden plaatsen verkocht van 750 euro per stoel. Ook deze opbrengst gaat naar het gezamenlijk project van Ouwehands Dierenpark en WNF ten behoeve van bescherming van de reuzenpanda's in het wild.