• Ted Walker

Wethouder bezoekt veertien bedrijven in een dag

VEENENDAAL Het college van burgemeester en wethouders brengt jaarlijks een groot aantal werkbezoeken aan bedrijven en organisaties. Maar een wethouder die op één dag veertien bedrijven bezoekt, dat komt zelden of nooit voor. Vrijdag 16 november is de Dag van de Ondernemer en dan gaat wethouder Dylan Lochtenberg (Economie, VVD) van 9.00 uur tot het laatste bezoek om 16.30 uur langs bij veertien bedrijven op bedrijventerreinen en bij winkeliers in het centrum.

Gerard van Wijk

Er staat steeds een halfuur gepland voor een bezoek, maar er moet ook nog worden gependeld tussen de bedrijven. Dat gaat met een elektrische auto van de gemeente.

DOORZETTINGSVERMOGEN Ondernemers verdienen volgens MKB-Nederland (midden- en kleinbedrijf) een dag waarop ze worden bedankt voor hun lef en doorzettingsvermogen. Daarom is de derde vrijdag van november uitgeroepen tot Dag van de Ondernemer.

PROGRAMMA In de ochtenduren gaat de wethouder langs bij autobedrijf Van Ekris, Muller Textiel, Veldhuizen Transport, Stichts Beheer, Groupe Seb Nederland, Van Eck Transport en Jumbo Petenbos. In de middaguren kunnen Boavista, Le Ballon, Jysk, horlogerie Van Manen, schoenmakerij Paul den Ouden, Konings Optiek en Bagels en Beans de wethouder tegemoet zien.