• Archieffoto

    Jan Pit/BDU Archieffoto

Weer sloop en nieuwbouwplannen 't Boveneind

VEENENDAAL Jaren geleden waren er ook al plannen voor, maar tot uitvoering ervan kwam het niet. Nu is het weer actueel: het college heeft ingestemd met de plannen voor sloop en nieuwbouw van de locatie 't Boveneind-Pampagras. Voor de herontwikkeling van het gebied hebben zorgorganisatie Charim, woningcorporatie Patrimonium woonservice en particulier ontwikkelaar Zegers een programma gemaakt. Daarmee is het college in principe akkoord, met uitzondering van de kantoorfunctie die Charim er ook wilde inpassen.

Het verzorgingshuis ter plekke is verouderd, de ideeën over zorg en zorgverlening zijn veranderd en daarop zijn de plannen voor nieuwbouw afgestemd. Er worden 155 wooneenheden gesloopt en daarvoor komen er 185 terug. Het betreft 92 zorgwoningen, zestig sociale bouw en woningen in de goedkopere vrije sector.

Met de omwonenden is over de toekomstige ontwikkeling van het gebied gesproken. Hun wens is dat met name het binnenterrein meer toegankelijk zou moeten zijn. Aan de kant van het Pampagras heeft een school gestaan. Het college vindt dat dit terrein bij de plannen kan worden betrokken. Een aandachtspunt is nog de verkeerssituatie, waarbij aan een ontsluiting op de Kleine Beer wordt gedacht. Bij de aanvankelijk plannen jaren geleden was ook aan een parkeergarage gedacht, maar daar is nu van afgestapt.