• ANP Foto

Wandelduo Serious Request langs Rhenen

RHENEN (ANP)  De vernieuwde actie van radiozender 3FM 'Serious Request' wordt dit jaar omgedoopt in een barre tocht waarbij verschillende 3FM DJ's een wandeltocht door Nederland gaan doen om geld op te halen voor het goede doel. Maandag werd bekend dat de DJ's naast diverse andere plaatsen in de regio ook langs Ouwehands Dierenpark in Rhenen zullen gaan.

De DJ's zijn opgesplitst in verschillende teams. Team 3 bestaat uit Ramon Verkoeijen en Mark van der Molen. Ze beginnen in Hengelo en komen onder andere langs deze regio voordat ze hun eindbestemming Utrecht zullen bereiken.

ACTIE De radiozender gooit de jaarlijkse benefietactie dit jaar over een andere boeg. Zo is er dit keer geen Glazen Huis, van waaruit dj's zes dagen lang radio maken zonder te eten. In plaats daarvan trekken in de week voor de kerst drie duo's onder de noemer De Lifeline een week lang te voet door het land. Ze gaan daarbij 24 uur per dag van actie naar actie en moeten onderweg hun eigen onderkomen en maaltijden zien te regelen. De opbrengst gaat dit keer niet naar één maar naar drie verschillende goede doelen, wederom in samenwerking met Het Rode Kruis.