• QuaRijn
  • QuaRijn
  • QuaRijn

Waakmanden overhandigd aan Quarijn

VEENENDAAL De Vrienden van Het Zonnehuis uit Doorn hebben maandag drie door hen gesponsorde waakmanden aan de zorgteams van het Zonnehuis overhandigd. Dit gebeurde op initiatief van de geestelijke verzorgers van QuaRijn. De manden worden verspreid over de locaties van Quarijn, waarvan er ook enkele in Veenendaal te vinden zijn.

Een waakmand is letterlijk een (mooie) mand of doos met daarin artikelen die tijdens het waken kunnen dienen als ondersteuning van de behoeften van de naasten. ,,De periode van afscheid en waken is voor betrokkenen vaak een intensieve periode, die veel van hen vraagt. De waakmand biedt daarom (h)erkenning, troost en inspiratie aan naasten'', aldus de Vrienden van Het Zonnehuis. ,,De waakmand werkt mee aan een sfeer waarbinnen emoties en ervaringen ruimte krijgen en beleefd mogen worden. Als de periode van waken en afscheid nemen goed verloopt, geeft dit ook een betere rouwverwerking.''

Vanaf nu zullen er waakmanden over de verschillende locaties van QuaRijn verspreid worden. Anita Bos en Netty van Haarlem, zorgmedewerkers bij QuaRijn, zijn betrokken bij de implementatie en gaan daarover het gesprek aan met zorgmedewerkers. Zo is er ruimte voor de zorg om de mand naar eigen invulling bijvoorbeeld wat aan te vullen.