• 112 Heuvelrug
  • 112 Heuvelrug
  • 112Heuvelrug.nl
  • 112Heuvelrug.nl

Vrouw uit Rhenen zwaargewond bij ongeval in Veenendaal (update)

VEENENDAAL Aan het einde van de N233 - Rondweg-Oost in Veenendaal heeft zaterdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Hierbij zijn meerdere gewonden gevallen. Een 33-jarige bestuurster uit Rhenen is ernstig gewond geraakt.

Het ongeval gebeurde bij de kruising nabij de afslag Veenendaal-Oost aan de A12 richting Utrecht. Een traumahelikopter met traumateam kwam ter plaatse voor assistentie. De politie heeft na het ongeval onderzoek gedaan, waardoor de weg tijdelijk was afgesloten.

ZORGWEKKEND Agenten hebben de bestuurder van de auto met Oost-Europees kenteken aangehouden op grond van artikel 8, rijden onder invloed. Deze 24-jarige man, die in Veenendaal woont, blies op het politiebureau 730 ug/l, waar 220 ug/l is toegestaan. In zijn auto zaten totaal drie personen. In het andere voertuig zat alleen de bestuurster. Zij is met ernstig letsel en in zorgwekkende toestand overgebracht naar het UMC ziekenhuis in Utrecht. Dit gebeurde per ambulance en onder begeleiding van een trauma-arts.

Ondanks dat er meerdere weggebruikers waren op het moment van het ongeval, is de politie op zoek naar eventuele getuigen die het ongeluk hebben zien gebeuren. Zij kunnen contact opnemen met politie Veenendaal via 0900-8844. De politie zet het onderzoek zondag voort.