• 112Heuvelrug.nl
  • 112Heuvelrug.nl
  • 112Heuvelrug.nl

Vrouw overleden bij flatbrand in Veenendaal (update 2+video)

VEENENDAAL In de nacht van zaterdag op zondag heeft er een uitslaande brand gewoed in een flatwoning op de derde etage aan de Prins Willem Alexanderpark. De brandweer werd omstreeks 03.00 uur gealarmeerd en schaalde vrijwel direct op naar middelbrand. Bij aankomst bleek er nog iemand in de woning aanwezig te zijn. Het slachtoffer, een 60-jarige vrouw, werd met spoed naar het UMC in Utrecht gebracht, maar overleed in het ziekenhuis.

De brandweer bestreed de brand vanaf de voor- en achterkant en redde de bewoonster uit haar woning. Het slachtoffer werd met ernstige brandwonden per hoogwerker uit de woning gehaald. Samen met de diverse hulpdiensten werd eerste hulp geboden. Een traumateam werd per helikopter ingevlogen en stond bij de A12 klaar voor medische ondersteuning.

Woningen boven en onder het appartement hebben door de brand rook- en waterschade opgelopen. De meeste bewoners konden na ventilatie hun woning weer betreden. Stichting Salvage verzorgt de schade-afwikkeling en ondersteunt de gedupeerden in samenwerking van de woningbouwstichting. Onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak van deze brand moet wezen.