• Wijnanda Duits

Vrijwilligersprijs voor Stichting Bewegingsrecreatie Veenendaal

VEENENDAAL Stichting Bewegingsrecreatie Veenendaal is de winnaar van de gemeentelijke vrijwilligersprijs 2015. Burgemeester Wouter Kolff reikte maandag de wisseltrofée De Lampion uit tijdens het mantelzorgers- en vrijwilligersfeest in de Basiliek in Veenendaal. ,,Dit zijn vrijwilligers in hart en nieren die het bewegen voor mensen met een beperking mogelijk maken.''

Jaarlijks wordt in Veenendaal de vrijwilligersprijs uitgereikt aan een vrijwilligersorganisatie, -project of vrijwilliger die veel voor de samenleving heeft betekend. Stichting Bewegingsrecreatie Veenendaal is de zevende winnaar. De wisseltrofée De Lampion is vanaf volgende week weer als lichtend voorbeeld te zien in het gemeentehuis.

,,De vrijwilligers van Stichting Bewegingsrecreatie Veenendaal toont een intrinsieke drive die aansluit bij het motto van de stichting: bewegen, samenleven, regelen en organiseren'', lichtte Cees van Hal van toe, voorzitter van de onafhankelijke jury. ,,Dit zijn vrijwilligers in hart en nieren die het bewegen voor mensen met een beperking mogelijk maken. De vrijwilligers geven de leden een vertrekpunt voor verdere ontmoetingen. Ook in het zoeken naar innovatieve spelelementen en bewegingsoplossingen voor de leden blijft Stichting Bewegingsrecreatie een inspiratiebron.'' De twee andere genomineerden waren Stichting Netwerk voor jou en Kees van Doorn. Ook zij ontvingen mooie jurycommentaren.

Met deze feestelijke dag, georganiseerd door Veens, uit de gemeente Veenendaal haar waardering voor mantelzorgers en vrijwilligers. 's Middag vermaakten de deelnemers zich met creatieve activiteiten. Ook werden zij verwend door leerlingen van het CSV in de beautyhoek. Genieten van een korte voorstelling van het mantelzorgtheater behoorde ook tot de mogelijkheden. In de avond genoten de deelnemers van muziek van Paul Backbier en Hester Macrander. Een geslaagde avond vol ontspanning.