• Aart Aalbers

Voorverkoop Bouwdorp van start

VEENENDAAL De voorverkoop voor entreekaarten van Bouwdorp 2019 gaat op zaterdag 1 juni van start. Een kaart voor een week Bouwdorp kost 12,50 euro. De kaarten zijn te koop bij Jumbo Petenbos Paddestoelenlaan 40, Jumbo Aller Erf Ronde Erf, Bruna Ellekoot Veenslag 86 en Primera Van Walsem Dr. Slotemaker de Bruïneplein 31. Er zijn achthonderd kaarten verkrijgbaar. Bij de ingang van Bouwdorp worden geen kaarten verkocht.

800 KINDEREN Het Frank van Woerden Bouwdorp opent op maandag 26 augustus de poorten. Traditiegetrouw zal in de laatste week van de basisschoolvakantie een heus dorp verrijzen in het Stadspark van Veenendaal. Het thema van dit jaar is Fantasiedorp. Vier dagen lang kunnen zo'n 800 kinderen tussen 6 en 12 jaar bouwen, timmeren en schilderen bij dit grootse kinderevenement. Samen met 100 vrijwilligers wordt gebouwd aan geweldige houten hutten en huizen.

AUTISME GROEP Ook kinderen met autisme krijgen de mogelijkheid om deel te nemen aan Bouwdorp in een begeleide groep. In een afgestemde omgeving kunnen deze kinderen lekker meedoen met hutten bouwen en alle andere activiteiten. De 'Auti-groep' is een initiatief van ouders van de autistische kinderen, samen met professionals uit de zorg bekend met autisme. Voor deze kinderen begint en eindigt de dag op andere tijdstippen, zodat de grote drukte wordt vermeden. Deze kinderen moeten wel vooraf worden aangemeld, zodat voor voldoende begeleiding kan worden gezorgd. Dat kan via auti-groep-bouwdorp@hotmail.com. Begeleiders van de Auti-groep nemen dan contact op met de ouders om het kind goed te leren kennen.

VRIJWILLIGERS Om Bouwdorp in goede banen te leiden, zijn er heel veel vrijwilligers nodig. Alle volwassenen die het leuk vinden om de kinderen te begeleiden, kunnen zich melden. Ook voor de opbouwdagen, op 22+23 augustus en de
opruimdag op 30 augustus, zijn altijd veel handen nodig. Aanmelden kan bij de voorzitter: Saskia van de Graaf op tel. 0318-543883 of mail naar s.van.degraaf@live.nl.