• Ton Dijkstra

Voortaan ook op zondag betaald parkeren

VEENENDAAL 'Het kan verkeren', zei Bredero lang geleden. Deze lijfspreuk geldt nog steeds. Was er recent een proef met gratis parkeren in de gemeentelijke parkeergarages in Veenendaal, vanaf 1 februari geldt ook op zondag betaald parkeren. Er moet worden afgerekend in de parkeergarages onder het gemeentehuis, Arie van Hensbergen, Tricotage en het parkeerterrein Coornhertpad. Het straatparkeren is en blijft wel gratis op zondag.

Een en ander is kenbaar gemaakt op de website van de gemeente, in de parkeergarages en op de parkeerautomaten. Niet iedereen blijkt op de hoogte te zijn geweest van deze verandering. Wethouder Engbert Stroobosscher vindt wel ,,dat het breder gecommuniceerd had kunnen worden."

In de collegevergadering van 30 januari is een algemeen belang besluit genomen. Dat was nodig vanwege juridische procedures waarin de gemeente tegenover de eigenaren van de particuliere parkeergarages staat. Het gaat wettelijk om een economische activiteit. De proef met gratis parkeren is aanvankelijk gecontinueerd, maar moest later worden teruggedraaid. Om te voorkomen dat er wederom een procedure komt omdat in gemeentelijke parkeergarages, in tegenstelling tot die van de particuliere eigenaren, tot nu toe wel gratis op zondag kon worden geparkeerd, is dit veranderd.