Voorlopig geen voorstellingen Filmhuis

VEENENDAAL Filmhuis Veenendaal beleeft een rampzalig seizoen. Dat ligt niet aan het Filmhuis. Daar gaat het goed mee, met een toenemend ledental en iedere week mooie voorstellingen. Maar de locatie is een probleem. Na jaren van omzwervingen door Veenendaal vond het Filmhuis onderdak in gebouw Spectrum aan het Kees Stipplein. Daar kwam eind vorig jaar plotseling aan eind aan omdat het Spectrum tijdelijk werd gesloten vanwege aanpassingen die moeten worden gedaan aan de vloerconstructie. Het is nog steeds niet duidelijk hoe lang dat gaan duren.

Het Filmhuis vond op een steenworp afstand een nieuwe locatie waar films vertoond konden worden: in de Stiplounge, een onderdeel van café-restaurant Stipplein, ongeveer de buurman van het Spectrum. Daar kwam dit weekend  ook al weer plotseling aan eind aan. De eigenaar van Stipplein liet Filmhuis weten dat deze locatie dicht gaat. Filmhuis staat dus weer op straat. Het
bestuur gaat zich beraden hoe het verder moet. De voor dit moment geplande voorstellingen gaan in ieder geval niet door. 

Meer over de problemen voor het Filmhuis in de papieren krant van morgen.