• Impressie China Light Festival in Ouwehands Dierenpark Rhenen.

    Ouwehands Dierenpark
  • Impressie China Light Festival in Ouwehands Dierenpark Rhenen.

    Ouwehands Dierenpark

Voorbereidingen lichtfestival China Light in Ouwehands in volle gang

RHENEN De honderden lichtgevende kunstobjecten, die na een reis van 10.947 kilometer in Ouwehands Dierenpark voor het China Light Festival zijn aangekomen, worden nu met man en macht opgebouwd. Van 30 november tot en met 6 januari toveren de metershoge Chinese lichtkunstwerken het dierenpark om tot een lichtfestival voor jong en oud.

Ouwehands Dierenpark organiseert het China Light Festival in samenwerking met de Chinese organisatie Zigong Haitian Culture. Begin november is een groep Chinese lichtkunstenaars in Rhenen gearriveerd. Momenteel zijn zij druk bezig om met grote zorgvuldigheid alle verschillende onderdelen van de kunstwerken in elkaar te zetten. Zij transformeren de in China handgemaakte constructies tot imposante 3D-lichtsculpturen waarvan sommige wel acht meter hoog zijn. Dit Chinese vakmanschap is sinds de komst van deze lichtkunstenaars voor de gasten van het dierenpark te volgen. De eerste landschappen beginnen vorm te krijgen zoals het sprookjesachtige gebied van de herten en het winterse tafereel met ijsberen.

De lichtkunstwerken zijn allemaal vervaardigd door ambachtsmensen uit Zigong, dat in de Chinese provincie Sichuan ligt. Deze stad staat bekend om haar lichtfestival. Sichuan is ook de provincie waar de twee reuzenpanda's vandaan komen die sinds 2017 in Ouwehands Dierenpark verblijven. In China zijn lichtfestivals een traditie en behoren deze fantastische decors zelfs tot cultureel erfgoed.

Het programma staat tijdens China Light boordevol activiteiten en shows waarbij de Chinese cultuur centraal staat: Chinees live-entertainment zoals drakendansers, een traditionele leeuwendans, Chinese handwerken zoals het beschilderen van Chinees porselein, sfeervolle Chinese muziek, op bezoek bij Professor Panda en tijdens een rondleiding meer leren over Chinese mythische dieren, symboliek en legendes. In de sprankelende familievoorstelling 'Straal' neemt koning Winter bezoekers mee in zijn bijzondere winterse wereld.

China Light is in de periode van 30 november tot en met 6 januari van 17.30 tot 21.00 uur te bezoeken. Meer op www.ouwehand.nl/chinalight.