• Ouwehands Dierenpark
  • Ouwehands Dierenpark
  • Ouwehands Dierenpark

Voorbereidingen China Light Festival in volle gang

RHENEN Specialisten uit China zijn in Ouwehands Dierenpark druk met het monteren van lichtkunstwerken. Het zijn de voorbereidingen voor het China Light Festival: op 30 november verandert het dierenpark in Rhenen in een wonderlijke wereld van Oosterse mystiek. 

Maar liefst vijftien zeecontainers vol materialen zijn ervoor nodig om deze transformatie te realiseren. Alle materialen zijn per trein vanuit Chengdu naar Nederland vervoerd. Tijdens het Light Festival zijn op meer dan dertig locaties in het dierenpark prachtig vormgegeven landschappen, dieren, lampionnen en bouwwerken te bewonderen. De 3D-lichtobjecten variëren van een vijftien meter hoge tempel bij de entree tot een bos met grote en kleine paddenstoelen bij de yaks. 

MAAKPROCES Op het terrein bij het springkussen staat een grote tent waar de laatste hand wordt gelegd aan de traditionele lichtobjecten. Hier kunnen bezoekers door de glazen wand naar binnen kijken en het maakproces van dichtbij meemaken.

Het China Light Festival is van 30 november 2018 tot en met 6 januari 2019 te bezoeken, van 17.30 tot 21.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.ouwehand.nl.