Vijf mannen verdacht van misbruik tankpassen politie

VEENENDAAL Vijf mannen worden verdacht van verduistering en misbruik van tankpassen van de politie. Onder hen is een 37-jarige man die werkte bij de facilitaire dienst van de politie. De andere vier werken niet bij de politie.

Dat heeft het Openbaar Ministerie donderdag bekendgemaakt. De facilitair medewerker wordt ook verdacht van verduistering van andere spullen van de politie. Die zijn aangetroffen bij de andere verdachten, die wonen in Veenendaal, Rhenen en Uden.

De 37-jarige werd maandag 11 mei zijn aangehouden, evenals een 62-jarige inwoner van Rhenen. Een 21-jarige man uit Uden werd donderdag 21 mei opgepakt en een 66-jarige Veenendaler gisteren (woensdag 27 mei). Vandaag - donderdag 28 mei - werd de laatste en vijfde verdachte aangehouden, een 27-jarige inwoner van Rhenen.

Alle vijf de mannen worden verdacht van verduistering en het misbruik maken van tankpassen.

Tijdens het onderzoek zijn op 11 en 21 mei doorzoekingen geweest in woningen. De 62-jarige en de 37-jarige verdachte zijn woensdag 13 mei voorgeleid en in bewaring gegaan.

De 62-jarige man uit Rhenen is woensdag 20 mei in vrijheid gesteld, de 37-jarige is dezelfde dag door de rechtbank geschorst. Ook hij is nu vrij, maar is volgens het Openbaar Ministerie wel onder reclasseringstoezicht gesteld. De andere drie verdachten, die later zijn aangehouden, zijn niet voorgeleid.