• Lex van Lieshout

Vier mannen gezocht voor beroving in Veenendaal (update)

VEENENDAAL - Twee vrouwen zijn woensdagavond met geweld beroofd door enkele mannen. Dat gebeurde op de parkeerplaats bij theater De Lampegiet. De recherche zoekt getuigen.

Een 18-jarige vrouw uit Elst en een 19-jarige vrouw uit Veenendaal fietsten rond 20.45 uur over de parkeerplaats achter De Lampegiet. Plotseling kwamen er enkele mannen tevoorschijn die hen bedreigden met een wapen. Een van de vrouwen werd geslagen. Met de mobiele telefoon van één van de slachtoffers, renden de verdachten weg in de richting van de Achterkerkstraat. In de omgeving zochten agenten naar de mannen, ook werd de hulp van burgers ingeschakeld via Burgernet. De verdachten werden niet aangetroffen. De recherche is een onderzoek gestart.

In de oproep via Burgernet wordt gesproken over twee negroïde personen, één met een kort aquablauw jack, de andere heeft een groene jas. Verder gaat het om twee licht getinte personen met een rode sjaal. Mogelijk droegen ze ook bivakmutsen. Ze waren allen rond de 18-20 jaar en hadden een normaal postuur.

Getuigen en/of mensen die meer informatie hebben over deze beroving, wordt verzocht contact op te nemen met de recherche in Veenendaal via 0900-8844. Anoniem reageren, kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.