• Gemeente Rhenen

Viaduct Grebbeweg dicht voor onderhoud

RHENEN De provincie Utrecht voert van maandag 17 tot en met zaterdag 22 september groot asfaltonderhoud uit op het viaduct Grebbeweg (N225). Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, moet het viaduct worden afgesloten voor autoverkeer. De wegafsluiting gaat in op maandagochtend 17 september om 07.00 uur. Op zaterdagochtend 22 september, 12.00 uur is het viaduct weer open voor verkeer.

De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het verwijderen (frezen) van het asfalt op het viaduct en het aanbrengen van nieuw asfalt, inclusief een nieuw afwateringssysteem. Hiermee wordt de lekkage van de brug opgelost. Op 17, 18 en 19 september werkt de aannemer tussen 07.00 uur 's ochtends en 20.00 uur 's avonds aan het verwijderen van het oude asfalt. Vanaf donderdagochtend 20 september tot zaterdagochtend 22 september 12.00 uur werkt de aannemer dag en nacht door om het nieuwe asfalt aan te brengen.

OMLEIDING Er gelden voor het verkeer enkele omleidingsroutes, die worden met borden aangegeven.

Omleiding voor de richting Elst-Veenendaal: Verkeer vanuit Elst richting Veenendaal wordt omgeleid via Paardenveld, Nieuwe Veenendaalseweg en Geertesteeg naar de N233 richting Veenendaal. Verkeer vanuit Elst richting Wageningen wordt voor het viaduct rechtsaf omgeleid naar de N233 richting Kesteren. Via de afslag bij Kesteren wordt het verkeer onder de N233 doorgeleid en weer terug geleid richting Rhenen. Via de afrit Ouwehands dierenpark kan het verkeer de weg richting Wageningen vervolgen.

Omleiding voor de richting Rhenen (zijde Ouwehands) – Elst/Remmerden/Tiel: Verkeer vanuit Rhenen (zijde Ouwehands) richting Elst en verder wordt voor het viaduct linksaf omgeleid naar de N233 en vervolgens rechtsaf richting Veenendaal. Op de eerste rotonde wordt het verkeer teruggeleid richting A15, Tiel. Bij het Rhenens viaduct kan het verkeer de weg richting Elst, Remmerden en Tiel vervolgen.

Fietsers en voetgangers: Fietsers en voetgangers kunnen het viaduct altijd passeren. 

Openbaar vervoer: Voor de bussen is een voorziening gemaakt om het viaduct onderlangs te passeren. Verkeersregelaars zorgen daar voor een veilige begeleiding.

,,De omleidingsroutes zijn afgestemd met de andere wegbeheerders in het gebied'', aldus de gemeente Rhenen. ,,In deze periode is echter ook de provincie Gelderland aan het werk op de N225 (tussen Wageningen en Rhenen). Door gemeenschappelijk optrekken en afstemmen is de duur van de hinder korter.''

SLAG OM DE ARM Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment. Bijvoorbeeld als het lange tijd achter elkaar hard regent. Asfalteren is dan niet verstandig omdat de kwaliteit van het resultaat onvoldoende zal zijn.

GELUIDSOVERLAST De wegwerkzaamheden brengen geluidsoverlast met zich mee. Vooral het frezen en zagen van asfalt kan de nodige herrie geven. Deze werkzaamheden worden voor 20.00 uur 's avonds uitgevoerd om
de hinder voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken.