• Shu Qiang
  • Shu Qiang
  • Shu Qiang
  • Shu Qiang

Verzorgers Ouwehand terug van pandastage

RHENEN Verzorgers Marga Gerritsen en Brenda van Ekeren van Ouwehands Dierenpark zijn weer terug in Nederland. Ruim een maand was het duo in China om van alles te leren over reuzenpanda's. De pandastage is nodig om goed voorbereid te zijn op de komst van reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya naar de dierentuin in Rhenen. De panda's worden komend najaar verwacht.

Van Ekeren en Gerritsen leerden in China over de voeding, het gedrag en de voortplanting van panda's. Het is één onderdeel van de voorbereidingen die Ouwehand treft. Ondertussen wordt in Rhenen ook gebouwd aan het nieuwe pandaverblijf Pandasia. Ouwehand krijgt de panda's te leen 'als teken van de bijzondere band tussen China en Nederland'. De afspraak werd gemaakt tijdens een staatsbezoek van koning Willem-Alexander in oktober 2015.

Ouwehand is zeer blij met de komst van de dieren, die voor nog meer bezoekers moeten zorgen. Maar niet iedereen is te spreken over de komst. Zo maakte een omwonende bezwaar tegen de bouw van Pandasia. Dinsdag werd er een zitting gehouden bij de commisie voor bezwaarschriften van de gemeente Rhenen en daaruit blijkt dat de omwonende onder meer een bouwstop heeft aangevraagd. De Rhenenaar woont op 550 meter van het pandaverblijf en maakt zich zorgen over de verkeersproblemen en vindt ook de horeca in het verblijf te groot. De commissie bekijkt het bezwaar en komt binnenkort met een uitspraak.