• Theater Lampegiet

Vernieuwd Kunstfestival in Veenendaal

VEENENDAAL Het vernieuwde Kunstfestival Veenendaal vindt plaats in het weekend van 14, 15 en 16 februari 2020. Na vijf keer een tweedaags Amateurkunstfestival komt volgend jaar een driedaags Kunstfestival naar Veenendaal. 

Het festival kenmerkt zich door een brede variatie aan podiumkunsten op allerlei podia in Veenendaal, die gratis beschikbaar worden gesteld aan de artiesten en die ook gratis te bezoeken zijn. 

VERNIEUWINGINGEN Naast de vernieuwing van de naam in Kunstfestival Veenendaal zijn er drie veranderingen. Zo start het festival vrijdagavond in de filmzaal van Spectrum met het bekende Veenendaalse Filmfestival. Een festival waar Veenendalers hun films voor in kunnen sturen, die deze avond allemaal vertoond worden. Aan het eind van de avond wordt de Veenendaalse Oscar uitgereikt.

Op zaterdagavond is er in de theaterzaal van de Lampegiet een speciaal avondvullend programma, waaraan verschillende Veenendaalse artiesten en groepen met elkaar één productie op het toneel brengen. Deze productie wordt speciaal voor deze avond geschreven. Een ander onderdeel van het zaterdagavondprogramma is de uitreiking van de Veenendaalse Cultuurprijs en de bekendmaking van de Veenendaalse Cultuurvrijwilliger. Op de zondagmiddag is het Café-theaterfestival als nieuw onderdeel aan het festival toegevoegd. In een aantal café's en restaurants zullen optredens te zien zijn. De korte voorstellingen worden gemaakt voor het betreffende café of restaurant en zijn geïnspireerd op de ruimte. 

OPTREDENS Naast deze vernieuwingen is het Kunstfestival in de basis nog steeds zo opgebouwd als de vorige edities van het Amateurkunstfestival. Naast het grote podium in de Lampegiet zijn er optredens in de foyer van het theater. In brasserie De Plantage op de Markt treden het hele weekend heel veel bandjes op en in de Cultuurfabriek is zaterdag een gevarieerd programma en ook in Spectrum zullen op zaterdag diverse optredens zijn.

INSCHRIJVEN De optredens zelf zijn nog niet bekend. Iedereen die in Veenendaal woont of aan Veenendaal verbonden en een optreden kan en wil verzorgen kan zich inschrijven. De organisatie van het Kunstfestival biedt de artiesten een gratis professioneel podium aan. Via het inschrijfformulier op de website www.kunstfestivalveenendaal.nl kan iedereen zich inschrijven.