• 112Heuvelrug.nl
  • 112Heuvelrug.nl
  • 112Heuvelrug.nl
  • 112Heuvelrug.nl

Verkeersinfarct na ongeval op Rondweg Oost (update)

VEENENDAAL Op de Rondweg Oost in Veenendaal is dinsdagmorgen een ernstig ongeval gebeurd. De hulpdiensten zijn rond 08.00 uur massaal uitgerukt, ook een traumahelikoper is ter plaatse gekomen. Een bestuurster is gewond naar het ziekenhuis gebracht. Als gevolg van het ongeval is veel overlast ontstaan voor het overige verkeer. In grote delen van Veenendaal staat het verkeer deze ochtend muurvast.

Het ongeval ontstond doordat een vrachtwagen achterop een file reed. Dat gebeurde op de rijrichting richting de snelweg, ongeveer tweehonderd meter voor de laatste rotonde die kant op. Als gevolg van de botsing schoot een bestelbusje de linkerrijbaan op en knalde daar op een tegemoetkomende auto.

De bestuurster van deze auto raakte bekneld omdat haar auto klem kwam te zitten tussen het bestelbusje en de vangrail. De brandweer moest het slachtoffer bevrijden uit haar voertuig waarna ze met spoed naar het ziekenhuis is gebracht.

VERKEERSOVERLAST Het verkeer ondervindt grote hinder als gevolg van het ongeval. In beide richtingen staan lange files. Dat zal nog wel even aanhouden omdat de VOA ter plaatse gaat komen om onderzoek te doen naar de oorzaak van het ongeval. Ook binnen Veenendaal loopt het verkeer deze ochtend vast. Onder meer de Prins Bernhardlaan en de Industrielaan staan helemaal vol.

* Later meer.