• Foto ter illustratie.

    Archief BDUmedia.

Verkeerd aanbieden afval beboet door gemeente

VEENENDAAL Het college van b en w van de gemeente Veenendaal hebben besloten om op proefbasis het verkeerd aanbieden van (huishoudelijke) afvalstoffen tegen te gaan, zo laat de gemeente weten. ,,Hiermee komen we tegemoet aan de wens van veel inwoners. Het verkeerd aanbieden van afval veroorzaakt zwerfafval".

De kosten voor het opruimen van verkeerd aangeboden afval zullen verhaald gaan worden op de dader. ,,Wij willen allemaal een schoon, heel en veilig Veenendaal. Verkeerd aangeboden afval bij centrale inzamelpunten werkt verloedering van de buurt in de hand. Afval trekt afval aan, het veroorzaakt zwerfafval en trekt ongedierte aan. Het dumpen van afval in het openbaar groen of ergens langs de weg is eveneens schadelijk en doet afbreuk aan de mooie leefomgeving in onze gemeente. De gemeente is bovendien veel tijd en geld kwijt om dit afval op te ruimen", aldus burgemeester Kats. Het college heeft naar eigen zeggen alle reden om het probleem aan te pakken.

BETALEN Vanaf nu wordt spoedeisende bestuursdwang ingezet bij verkeerd aangeboden afval. De eigenaar krijgt dan een rekening thuisgestuurd van de opruiming. Deze kosten zijn 110 euro. Bij het opnieuw in overtreding gaan wordt het bedrag verhoogd naar maximaal 138,48 euro. Het zwaartepunt van het beleid geldt voor de gebieden Schrijverspark, het Prins Willem-Alexanderpark, het Zuiderkruis en de Palmen Grift.